С оглед на всички предимства, които има незабавно прекратете на демагогията и започнете да си приготвяте сами сирене, както ние ще направим сега.
Съставки
Мляко съдържание на мазнини не по-малко от 3.2 (за предпочитане домашно) - 3 литра
Сол - 3 с.л.
Закваска - 7 г (на върха на ножа)
Вода - 1 с.л.
Рецепта за приготвяне на домашно сирене
Първо се приготвят всички необходими продукти и млякото се поставя на огъня.
Млякото се изсипва в тенджера и се затопля
Изсипете в топлото мляко сол
Когато стоплите млякото се слага малко сол
Закваската се слага в студена вода, докато се разтвори;
Млякото се загрява до температура от 40 градуса
След като млякото се нагрява до желаната температура, излива се закваската вътре.
След това трябва да се разбърква за около 15 минути, докато започне да се сгъстява
Разбъркайте млякото, докато започне да се сгъстява и се подкиселява
В тенджера слагаме марля
Подгответе специална чанта или тензух и се поставя в тенджера
Съдържанието на тенджерата се налива в марля;
Ферментиралото сирене се изсипва от тенджерата
Оставете за отцеждане;
докато суроватката се отцеди.
Сега трябва да вземете сиренето и да го притиснете с нещо за да му придедете желаната форма, като по този начин трябва да стои поне 30 минути;
Сиренето ви трябва да е като на снимката: поресто, еластично и не крехко
Сервирайте охладеното сирене със зеленчуци и ароматни билки.
Готовото сирене трябва да се охлажда и е готово да се сервира с любимите ви зеленчуци и билки
Както можете да видите нищо сложно, нито в рецептата, или в процеса на приготвяне на това прекрасно сирене, така че всеки да може лесно да се справи. Освен това, ако желаете, можете да направите различни сирена, с различни билки и подправки, които ви харесват.