Днес ще ви дадем една много лесна рецепта как да си приготвите домашен карамелен сладолед .
Тази рецепта е наистина универсална. Първо, кремът може да се използва за направата на всякакъв вид торта. Добре върви както с бисквитена, така и с бутер тесто. Второ, необичайно лакомство се превръща в пресен домашен сладолед, ако изпратите карамелен крем във фризера. Какво ви трябва в горещите летни дни! За готвене използвайте сметана със съдържание на мазнини 30% и масло със съдържание на мазнини 82%.
Съставки
сметана 270 мл
захар 165 g
Масло 30 g
желатин 3 g
вода 18 g
Сол 2 g
ванилия
Приготвяне:
Смесете желатинът с вода. Оставете сместа, за да набъбне желатина. Смесете сметана с маслото отделно. Загрейте сместа. Изсипете захарта в тенджерата. Поставете на огън и разтопете продукта до кехлибарен цвят. От време на време бутайте захарта отстрани. Внимавайте: прегрятият карамел може да бъде горчив.
Намалете котлона и изсипете горещата сметана и маслото в захарта. Разбъркайте до гладкост.
Когато съставките се комбинират, свалете сместа от котлона. Добавете сол и ванилия, разбъркайте.
Прецедете масата през сито. На следващо място, когато сместа се охлади малко (до 70 градуса), добавете към нея готовия желатин. Смелете всичко
Покрийте крема със фолио и поставете в хладилника за 12 часа.
След това разбийте сметаната с пасатор за 3-4 минути. Масата ще се увеличи в обем и ще стане по-лека.
Домашният карамелен сладолед е готов. Лакомството може да се сервира с пресни плодове. Добър апетит!