Колко пъти сте си купували червен пипер и постоянно се разочаровате, защото не знаете какво има в него. В повечето случаи е безвкусен червено-кафяв прах. От пътуването си до Грузия донесох истинска ароматна подправка и разбрах какъв трябва да в вкуса му за първи път . И с нея рецептата. Сега домашният червен пипер си правя сама и вкусът е ненадминат.
Приготвянето на подправката се оказа лесно. Имах нужда само от една съставка - чушки . Те бързо се нарязват, изсушават и правят на прах. Това е цялата тайна. Домашният червен пипер се съхранява много дълго време. Основното е, че влагата и вредителите не попадат в него. В плътно затворен буркан подправката ще остане същата- ароматна и вкусна.
Съставки
чушка 2 кг
Подготовка
Измийте чушката, разрежете я наполовина и отстранете семената и дръжките. Нарежете на тънки дълги парчета или настържете с шредер.
Застелете лист хартия за печене и разстелете чушките на тънък слой. За това количество ще ви трябват около 3 тави.
Загрейте фурната до 80 градуса. Поставете листа за печене в него за 4 часа, оставяйки вратата открехната.
Прехвърлете сухите чушки в купата на блендера и смелете на прах. Изсипете готовия червен пипер в контейнер и затворете капака.