Как да си направим кашкавал пане

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим кашкавал пане
Как да си направим кашкавал пане
24621
Как да си направим кашкавал пане
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Кашкавалът може да направи всяко ястие специално и ароматно. Дори го използваме, за да направим някои храни по-апетитни за нашите придирчиви деца. Може дори да искат втора порция от рецептите, които сме ви подготвили!

Днес намерихме десет вкусни ястия с кашкавал, които са абсолютно неустоими както за деца, така и за възрастни. 

 

Кашкавалени пръчици

Състав:

230г Моцарела
1/2 чаша брашно
1 яйце
1/2 чаша галета
олио за пържене
 

Инструкции:

Нарежете сиренето на 8 ленти.
Намажете ги в брашното, след което изтръскайте излишното брашно. 
Капнете всяко парче в купа с разбито яйце и ги намажете в галетата. 
Загрейте тиган или тенджера, след това добавете олио (то трябва да покрива пръчките напълно).
Запържете всяка страна на пръчката за около минута, докато се появи златиста коричка. 
Изсушете пръчките върху хартиени кърпи. Сервирайте със сос по ваш избор

 

 

Хрупкави картофи с кашкавал

Състав:

8 измити картофи
230г настърган кашкавал
500 г нарязан бекон
Зехтин
Сол и черен пипер
Заквасена сметана и лук за сервиране

 

Инструкции:

Загрейте фурната до 240 ° C. Пробийте картофите с вилица много пъти. Поръсете ги обилно със сол и черен пипер.  Поставете картофите върху лист за печене и печете, докато кората стане хрупкава. Оставете ги да се охладят. 

Нарежете картофите на половинки. Извадете плътта с лъжица - трябва да остане около 0,5 см. Поръсете половинките със зехтина от двете страни и печете още 5 до 7 минути. Картофите трябва да придобият златист цвят вътре.
Поставете кашкавалът и бекона в половинките и ги сложете във фурната за 2 минути, докато се разтопи. Сервирайте ястието със заквасената сметана и накълцания лук. 

 

Риба с коричка от кашкавал

Състав:

1 кг филе от риба
4 яйца
200гр.

кашкавал
1 лимон
150гр брашно
Магданоз
Щипка рибни подправки

 

Инструкции:

Поръсете рибата със сока от лимон и подправките. Поставете я в хладилника за 20 до 40 минути. 
Разбийте яйцата и добавете ситно настърган кашкавал
Покрийте филетата в брашното и след това с кашкавал
Запържете всяка страна на рибата с олио за 5 до 7 минути.

 

 

Ризото и сирене аранчини

Състав:

400гр ризото
50 г моцарела (сиренето ще ви трябва в бар, а не топчета)
1 яйце
50g галета
300мл олио за пържене

Инструкции:

Нарежете моцарелата на малки кубчета. 
Разбийте яйцето.
Вземете малко ризото и го направете на плосък лист на дланта си. Поставете парче сирене в средата и направете топка. Ще бъде лесно, защото ризотото е доста лепкаво. 

Поставете оформените топчета в чиния.  Загрейте олио в тиган. Маслото трябва да покрива половината топка. За да проверите дали олиото е горещо, капнете малко вода в него - маслото трябва да цвърчи веднага (внимавайте!). 

Пуснете топките в яйцата и ги намажете в галетата. След това веднага ги сложете в маслото. Обърнете топките с шушулка - те трябва да се запържат равномерно.
Поставете топките върху хартиени кърпи, за да се отцеди допълнителното олио

 

 

Печено пиле с пармезан

Състав:

2 супени лъжици зехтин
Щипка сух чесън
1 чаша галета
1/2 чаша пармезан
1 чаена лъжичка босилек
1/2 чаена лъжичка черен пипер
6 половинки пилешки гърди (без кожата)

 

Инструкции:

Загрейте фурната до 175 ° C. Намажете с масло или олио формата за печене. 
Комбинирайте маслото и чесъна. Смесете галета, настърган пармезан, босилек и черен пипер в друга купа. 

Капнете всяко парче месо в олиото, след което намажете галетата.  Поставете пилето във формата за печене и го поръсете с останалата част от покритието. Печете около 30 минути.

 

 

 суфле с кашкавал

Състав:

500 мл сметана (15% мазнини)
120гр пармезан или кашкавал
4 яйца
3 супени лъжици брашно
Сол и черен пипер
3 супени лъжици масло или олио
5 тиквички

 

Инструкции:

Измийте и обелете тиквичките. Настържете ги на ситно. Отделете белтъците от жълтъците им. Разбийте белтъците, за да създадете хубава пяна
Комбинирайте жълтъците с настърганото сирене или кашкавал. Запазете малко сирене за топинга. Комбинирайте тиквичките със сметаната, сиренето, брашното, солта и черния пипер. Внимателно добавете разбитите белтъци и разбъркайте отдолу нагоре.

Поставете тестото във форми и ги поръсете с кашкавал. Печете суфлетата за 20 до 30 минути при 180 ° C. По-добре ги сервирайте горещи. 

 

 

Кесадила

Състав:

1 супена лъжица масло
Тортили
1 чаша настърган чедър или кашкавал
Сметана

 

Инструкции:

Вземете тиган, където можете да поставите тортилата. Разтопете 1/2 супена лъжица масло в тигана.  Запържете едната страна на тортилата и след това я свалете от котлона.
Поставете останалото масло в тигана и запържете другата тортила.  Поставете кашкавалът върху тортилата и го покрийте с другата тортила. Притиснете го с пръсти, за да се разтопи кашкавала. Нарежете кесадилата на триъгълници. 
 

 

Макарони със сирене, печени във фурната

Състав:

1/2 чаша масло
1/4 чаша брашно
3 чаши мляко
3 чаши вода
1 супена лъжица сол
1/2 чаена лъжичка черен пипер
500гр паста
2 чаши настъргано сирене Чедър или кашкавал
2 скилидки чесън
1 чаша галета
2 супени лъжици магданоз

 

Инструкции:

Загрейте фурната до 240 ° C. Разтопете 1/4 чаша масло в голям тиган, след това добавете брашното и го запържете за минута. Добавете млякото и водата. Оставете го да заври, настройте най-ниската температура и гответе соса, разбърквайки, в продължение на 10 минути. Когато се сгъсти, добавете сол и черен пипер. 

Поставете пастата и 1/2 чаша сирене във форма за печене. Изсипете соса и покрийте формата с фолио. Печете пастата за около 20 минути, докато свърши.

Разтопете останалото масло в тигана. Добавете чесън, галета, магданоз, сол и черен пипер. Разбъркайте всичко добре.  Свалете фолиото от формата. Добавете останалото сирене и галета. 
Печете, докато кората придобие златист цвят. 

 

 

Бърза закуска с кашкавал

Състав:

олио за пържене
Магданоз
2 белтъка
 сол
1 супена лъжица брашно или галета за покриване
100гр. кашкавал

 

Инструкции:

Настържете кашкавалът. Охладете белтъците и ги разбийте заедно със солта.  Добавете кашкавала и разбъркайте всичко заедно. По желание го подправете със сол и черен пипер. 
Направете малки топчета, оваляйте ги в брашното (или галета).  Загрейте олиото в тиган и изпържете равномерно топчетата, като ги обърнете с вилица. Не пържете повече от 3 топки наведнъж. Оставете пържените топки да изсъхнат върху хартиени кърпи.

Сервирайте с магданоз.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft