Киселото зеле е нещо, което почти няма човек в нашата страна, който да не си прави за зимата. Освен, че супер лесно се приготвя, то е изключително полезно за здравето ни и много вкусно
Процесът на ферментация на зеле отнема много време и е дълъг. Но има рецепти, които правят възможно да се насладите на любимото си ястие с минимални усилия. Например, кисело зеле - бърза версия с минимум съставки.
съставки
Бяло зеле 5 броя
вода 4 л
сол 200 g
подготовка
Най-добре е да подготвите подходящо бяло зеле от късни сортове. Премахнете горните зелени листа от главите и поставете в бидонче като направите кръстосани разфасовки отгоре.
Изсипете завършената саламура в бидончето, поставете капак и товар върху него. Вътрешната течност трябва напълно да покрие зелето и леко да изпъкне извън ръбовете на капака.
Не забравяйте периодично да го преточвате, така че ферментацията да върви по-бързо.