22 Август 2014
8137
Снимков материал: pixabay.com
Измийте плодовете, използвайте единствено такива, които са изцяло здрави. Сложете ги в стерилизирани буркани, нектарините да запълнят малко повече от половината на съда.
Ако решите да разделите плодовете на две и да почистите от костилките, то бурканите трябва да са пълни до половината.
Налейте гореща вода, покрийте с капак и оставете по такъв начин за 15 минути. След това отцедете водата в друг съд, долейте, ако се налага (сиропът се приготвя в пропорции 1 л. вода и 300 гр. захар).
Направете сиропа: след като водата заври, разбъркайте захарта и варете в протежение на 5 минути.
Залейте прасковите със сладката течност и затворете бурканите. Обърнете ги наопаки. След като се охладят, приберете компота на хладно, сухо и мрачно място. Съхранявайте не повече от година.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари