Как да си направим локум

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Как да си направим локум
Как да си направим локум
admin
Добавена от: admin
57839
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 чаши кристална захар + половин чаша пудра захар
2 с.л. царевично нишесте
1 чаша вода
1 ч.л. портокалов сок
половин ч.л. настъргана портокалова кора
половин ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. бакпулвер

Кристалната захар се смесва с нишестето, бакпулвера и водата. Загряват се постепенно при непрекъснато бъркане, докато сместа кипне и се сгъсти. Дръпва се от огъня и сместа се овкусява с портокаловия сок, кората от портокал и ванилията. Прехвърля се в леко намазнена тавичка и се слага да изстине добре в хладилника (за поне 1 час). Вече стегналият локум се нарязва на хапки, които се овалват в пудрата захар (може вместо пудра захар да използвате кристална захар или кокос).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft