Как да си направим любимата на всички пастърма в домашни условия: бързо и много вкусно, пък и доста пари ще си спестите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим любимата на всички пастърма в домашни условия: бързо и много вкусно, пък и доста пари ще си спестите
Как да си направим любимата на всички пастърма в домашни условия: бързо и много вкусно, пък и...
222633
Как да си направим любимата на всички пастърма в домашни условия: бързо и много вкусно, пък и доста пари ще си спестите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пастърмата с ароматни билки и чесън е вкусно беларуско национално ястие! Предимствата пред магазинния й аналог са много: никакви консерванти, освен сол, дълъг срок на годност, лесно приготвяне и разбира се, ненадминат вкус ...


В Беларус, традиционно приготвят пастърмата от свинско месо, като избират не твърде дебели парчета, така че да могат напълно да се изсушат. Но може да вземете и телешко месо, а дори и пилешки гърди (в този случай, филето ще стане малко по-сухо).

Пастърма в домашни условия

Необходими продукти:

• 1 кг свинско месо (плешка или обезкостено свинско филе)
• 3 супени лъжици сол
• 1 глава чесън
• 2 чаена лъжички кимион
• 2 дафинови листа
• 1 чаена лъжичка семена от кориандър
• 1 чаена лъжичка сухи синапени зърна
• 1 чаена лъжичка смес от чушки на прах


Начин на приготвяне:

1.

Измийте месо, подсушете го с кухненска хартия. Оваляйте парчето месо в сол и след това го масажирайте, за да поеме по-добре солта. Поставете го в подходящ съд с капак. Поставете съда с месото в хладилник за 2-3 дни, като от време на време го отваряйте и изливайте отделения сок.

2. Подгответе сместа от подправки. Почистете чесъна и го смачкайте с пресата, смесете го с кимион, натрошен дафинов лист, кориандър, синапено семе, черен пипер, добавете щипка сол. Ако разполагате с медно хаванче за такива цели, ще ви бъде много удобно да го направите.

3. След като изтече нужното време за престой на осоленото месо в хладилника, извадете го от съда, добре го натрийте с пастата от подправки и го увийте в тензух, сгънат на две, или в някаква много тънка кърпа. Омотайте конец около него, за да получите нещо като пашкул и го провесете в кухнята на място, където въздухът е по-сух.

4. Пастърмата ще е готова за 3-4 дни, но може да я оставите и за по-дълго време, ако искате да стане по-суха. След това развържете конеца и се наслаждавайте на чудесния вкус!

Този домашно приготвен деликатес идеално се съхранява в хладилника. Подходящ е както за ежедневно приготвяне на сандвичи, така и за празнична трапеза. Пастърмата е удобно да се приготвя с интервал от 2 седмици, за да може винаги да разполагате с вкусно месо, без вредни добавки.

Побързайте да нагостите приятелите си с този чудесен деликатес и да споделите с тях рецептата!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft