Харесвате ли тирамису, но не рискувате да го приготвите у дома заради сложната рецепта и страха да не се развали всичко? Тази рецепта ще бъде истинско откритие за вас! Дори и новакът ще овладее нежния небесен сладкиш с традиционен сочен слой.
За рецептата за тирамису без яйца взехме замразени боровинки . Вместо това можете да използвате пресни, охладени или консервирани малини. Червеният сок от грозде може да бъде заменен с ябълков сок, а традиционните бишкоти могат да бъдат заменени с други бисквити, така че се чувствайте спокойни да разгърнете въображението си.
Важен момент - подправките. Завършете с малка щипка индийско орехче, кардамон, бял пипер или джинджифил. Така вкусът на тирамисуто се разгръща в пълна сила.
съставки
боровинка 250 g
Сок от грозде 100 ml
захар 6 супени лъжици
Царевично нишесте 1 супена лъжица
канела 1 ч. Л.
Маскарпоне 250 g
извара 500 g
Ванилия 1 ч.
бита сметана 100 g
Лимонова кора 1 ч. Л.
Бишкоти 36 бр.
индийско орехче на вкус
Какао на прах 2-3 чл. л.
подготовка
Пригответе пълнежа на крема . Комбинирайте боровинки, гроздов сок и 3 супени лъжици захар в тенджера. Оставете да заври. В отделен съд, сместа се смесва внимателно с 2 супени лъжици вода. Изсипва се в тенджера с тънък поток, като се разбърква постоянно. Сварете за около минута
Отстранете от огъня, добавете подправки. Изсипва се с дълбока чиния и се оставя да се охлади за около 30 минути.
Пригответе сиренето . Смесете в купа маскарпонето, изварата, ванилията, 3 супени лъжици захар, сметана, подправки с лимонова кора и разбъркайте с миксер.
Всичко това заедно . В дъното на правоъгълна форма, поставете 14-16 бишкоти в 2 реда, и положете половината крем в еднакъв слой. Следващият слой е пълнежът на сока. След това отново поставете 2 реда бисквити и покрийте с останалия крем. Слага се в хладилника за един час.
Украсете готовия десерт с останалите бисквитки или бишкоти. С помощта на шаблон, поръсете с какао на прах тирамисуто.
За да направите шаблон със собствените си ръце, начертайте желаната фигура върху лист хартия и я изрежете отвътре.
Нищо сложно, но товат домашно тирамису без яйца със сметана ще счупи всички рекорси поради скоростта си на бързо усвояване! След като сте усвоили това ястие, можете лесно да овладеете класическото тирамису без печене . А за най-мързеливите - рецепта за бързо тирамису в чаша . Ако ви харесва тази рецепта, споделете я с приятелите си. Приятен апетит!