Нека името на мароканските палачинки звучи екзотично, няма нищо сложно в приготвянето им. Познати и достъпни съставки са в кухнята. Остава само да се смесят и изпържат тези въздушни палачинки .
Палачинките с дупки трябва да се изпържат само от едната страна. Ако ги обърнете, дупките ще изчезнат. Ако мехурчетата не се появят при печене на палачинките, вероятно е, защото тестото е твърде дебело. Няколко супени лъжици топла вода ще ви помогнат да поправите това. Оставете тестото да престои 15 минути и продължете да готвите.
Съставки
Вода 650 мл
Пшенично брашно 300 гр
Грис 100 g
Яйчен жълтък 2 бр.
Захар 1 ч.л.
Слънчогледово олио 1 ч.л.
Мая 0,5 ч.л.
Бакпулвер 0,5 ч.л.
Сол 1 щипка
Подготовка
Вземете дълбока купа и комбинирайте всички сухи съставки в нея.
Добавете олио и жълтъците, загрейте малко вода и изсипете на тънка струя в масата. Смесете добре
Разбийте тестото с миксер за 1-2 минути, след това покрийте с кърпа и оставете на топло място за 1-1,5 часа.
Изсипете един черпак в сух предварително загрят тиган.
Пържете на малко по-слаб огън, докато горната част на палачинката изсъхне. Повторете с останалата част от сместа
На палачинките аз винаги добавят минимално количество захар. Така че вкусът им да е неутрален. Те могат да се сервират със сладко от горски плодове или сладък сос, приготвен от 50 г разтопено масло, смесено със 70 г мед. Вкусът е просто отличен!