Как да си направим оригинални селски самуни
21 Ноември 2015
6515
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
В един съд сложете солта, захарта, маята и малко вода, и оставете сместа да втаса. Изсипете я в съда с брашното, добавете и хладката вода, след което започнете да бъркате и месите, докато се получи гладка топка тесто. Оставете тестото да престои един час.
От втасалото тесто оформете седем или осем топки. Всяка разтеглете на питка с диаметър 20 - 30 сантиметра, а ако тестото залепва по пръстите, поставете още малко брашно. Вземете дървено или метално шишче и с негова помощ нашарете тестото, така че да се образува решетка.
Загрейте добре фурната, след което сложете вътре самуните да се пекат (може директно върху лист хартия за печене върху решетката на фурната).
Поднесете със сирене и чубрица или към различни готвени ястия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари