Какво ще кажете да направите ориз с яйца по китайски набързо? Отлична, любима на всички рецепта. Въпреки че това не е бърза храна, нашето ястие се приготвя моментално, ако предварително сварите ориза. Всеки може да го направи!
Между другото, оризът е склад за бавни въглехидрати, които ви подхранват през целия ден. Така те дават заряд на енергия и не допринасят за появата на излишно тегло. А яйцата са богати на протеини, което означава, че помагат на мускулите ви да растат и укрепват.
Сварихте ли оризът? Отлично. Сега нека да готвим вкусно.
СЪСТАВКИТЕ
порция варен ориз
2 яйца
няколко пера зелен лук
1 супена лъжица соев сос
черен пипер на вкус
2 с.л. слънчогледово олио
8 г масло
ПОДГОТОВКА
Накълцайте зеления лук на ситно.
Запържете го за няколко минути в слънчогледово масло.
Смесете ориза със суровите яйца до гладкост.
Добавете оризът към лука, разбъркайте и продължете да пържите.
Добавете маслото и соевия сос. Продължавайте да пържите ориза, докато яйцето стане готово
Поставете пържения ориз с яйцето в красива чиния и го оформете красиво. Сервирайте ястието топло.
Няма значение кой ориз ще изберете за готвене. Може да бъде дългозърнест ориз , червен, басмати, кафяв.
Освен това можете да украсите ястието си със сурово тофу или да го използвате като гарнитура към риба , месо или нещо друго. Много популярно лакомство в Китай. Нашата рецепта е добра сама по себе си, но никога няма да ограничим въображението ви!