След палачинките може би гофретите са една от най- желаните и обичани закуски за малки и големи
съставки:
- Пшенично брашно 100гр
- Яйца 5 бр.
- Масло 250 гр
- Кондензирано мляко - 2 кутии
Получаване:
1. Вафлестото тесто трябва да е течно, защото се състои предимно от яйца, захар, брашно и масло.
2.
3. Отнема 1-2 минути, за да се изпечете гофретата на гофретник - зависи от дебелината на тестото разбира се
4. Ако възнамерявате да напълните гофретата, направете го веднага щом приключите с печенето й - тя се охлажда много бързо и става крехка!
5. За приготвянето на гофретите вземаме брашното, захарта, маслото (можете да замените с маргарин), яйцата и варено кондензирано мляко
6. Маслото се нарязва на кубчета и се топи
7. След това добавете захар и разбъркайте добре.
8. Въведете пресятото брашно на части, разбърквайте добре, така че да няма бучки.
9. Добавете яйцата и леко разбъркайте тестото.
10. Трябва да се получи хомогенно тесто.
11. Загрейте добре гофретника и изсипете 1-2 супени лъжици тесто върху вътрешната му повърхност.
12. Плътно затворете и изпечете, докато станат готови
13. Поставете тънката гофрета върху салфетка или пергамент и бързо я завийте на руло, ако искате да я пълните
14. Използвайте за това дебел молив, обвит в няколко слоя фолио.
15. След това тръбичките са готови за пълнежа
16. С помощта на спринцовка за готвене напълнете десерта с варено кондензирано мляко и сервирайте. Ако искате може да ги напълните с шоколад, сладко или каквото пожелаете по ваш вкус
Бон апетит!