Дори много опитни домакини често се чудят как да направят перфектното картофено пюре по-плътно и същевременно да е пухкаво . Изглежда, че всеки прави това ястие по една рецепта и от същите съставки. Но някой не получава гъсто и буйно картофено пюре, а в повечето случаи се получава воднисто и ронливо.
Научихме тайната как да правите перфектното картофено пюре и с удоволствие го споделяме с вас. Оказва се, че цялата работа е в картофената кора. Свикнали сме да го режем и изхвърляме, но трябва да я използваме по съвсем различен начин. Опитайте този метод и е малко вероятно да се върнете към стария метод.
Първо обелете картофите, така че корите да са тънки.
Сварете зеленчука, добавете към него маслото .
Сварете обелката в млякото на силен огън за около 10 минути. Прецедете течността.
Посолете и добавете черен пипер.. Изсипете млякото и разбъркайте.
Цялата тайна е, че в картофените обелки има много нишесте. В резултат на варенето тя дава този елемент на млякото. Следователно вашето картофено пюре ще е доста гъст и наситено на вкус. Дори лъжицата ви ще стои права в него!