Обичам да готвя, но понякога ви омръзва това и не ви се седи с часове в кухнята. Когато ме мързи да стоя до печката, но все пак трябва да приготвя нещо, прибягвам до различни трикове.
Основата за сочна пицас кайма и апетитна коричка от кашкавал е обикновен хляб Но след като вкусиш хапка, е трудно да повярваш в това. Няколко пъти сервирах предястие на празничната трапеза и получих много положителни отзиви. За мен това е сериозен аргумент да продължавам да приготвям месото набързо.
Съставки
Мляко 250 мл
телешка кайма150 гр
Свинска кайма150 гр
Лук 1 бр
Яйце 4бр
кашкавал 100 g
Сол на вкус
Черен пипер (смлян)вкус
Подготовка
Нарежете лука на малки кубчета и добавете към каймата, сол и черен пипер и разбъркайте добре с ръце
Нарежете питката на филийки, потопете в мляко (150 мл) и поставете в намазнена форма за печене на един слой. Направете малки вдлъбнатини с лъжицата. Напълнете вдлъбнатините с кайма. Разбийте отделно яйцата със 100 мл мляко и щипка сол. Изсипете сместа в хляба и месото
Загрейте фурната до 180 градуса и печете за 30-35 минути. След това го поръсете с настърган кашкавал на едро ренде и върнете във фурната за още 5-7 минути
Виждате ли, всичко е много просто и не е нужно да се притеснявате за тестото. Такава бърза пица с месо ще ви помогне във всяка ситуация. Съветвам ви да го сервирате топла, по-вкусна е. А остатъците винаги могат да се затоплят в микровълновата фурна . Добър апетит!