Как да си направим сладко от бъз и мед от глухарче

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим сладко от бъз и мед от глухарче
Как да си направим сладко от бъз и мед от глухарче
11312
Как да си направим сладко от бъз и мед от глухарче
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отвън е зеленото, а ароматът на цветя кара главата ви да се върти. И докато художници и романтици се възхищават на чудни пейзажи, опитни готвачи приготвят чудни неща. Те знаят, че е дошло време за първите подготовки . Просто не бъдете толкова изненадани. Наясно сме, че плодовете не са узрели. И ще въртим необичайно сладки от цветя и билки .

Всъщност сладкото може да се приготви от почти всичко. Плодове, зеленчуци и дори билки ще свършат чудна работа. Сигурно сте чували за сладко от глухарче или сте го опитали. Наистина е много вкусно! А сега си представете, че същият вкус идва от люляк, мента или киселец. Така няма да губим време. По-скоро изберете какво и запретвайте ръкави

 

Как да си направите сладко от цветя и билки

Сладко от киселец

 Когато готвите киселец, не използвайте медни съдове, предпочитайте емайлирани или алуминиеви. Ще ви трябват 0,5 кг пресен киселец и 0,5 кг захар.

Изплакнете добре, отстранете стъблата и подсушете листата. Смелете киселеца и поръсете със захар. Гответе в тенджера на слаб огън до готовност. Периодично разбърквайте сладкото, за да не загори. Сложете малко сладко в чиния. Ако капката поддържа формата си, конфитюрът е готов. След това го изсипете в бурканчета и завийте капачките

 

Сладко от мента и сироп

За сладко вземете 250 г прясна мента, 500 г захар, 1-2 лимона и 500 мл вода. Измийте и нарежете ментата и лимона, напълнете с вода и гответе 10 минути след като заври. Оставете да престои през нощта. След това се прецежда, добавя се захарта и се вари 2 часа на слаб огън.

Ако не харесвате цитрусовия аромат, тогава направете ментов сироп. 500 g захар се разтваря в 250 ml вода и се вари. Добавете чиста мента и варете 10 минути на среден огън. Когато запарката се охлади, я прецедете и изсипете в бутилка. Съхранявайте в хладилника.

 

Сладко от мащерка

 смесете 500 мл вода, сок от 1 лимон и 500 г захар. Кипва се и се вари 2-3 минути. Измийте и нарежете 300 г мащерка, добавете към сиропа и варете 30 минути на слаб огън, като разбърквате от време на време. Разредете 2 ч.л. желатин в чаша вода. Прецедете сиропа, доведете до кипене и изсипете желатинът на тънка струя. Гответе още 5 минути, след това изсипете в буркани и затворете капаците.

 

Сладко от акация

Преди да започнете да го варите, трябва да отделите белите венчелистчета от тичинките. Изплакнете 250 г подготвени цветя в студена вода с 0,5 ч.л. лимонов сок. Сварете сироп от 1 кг захар и 1 литър вода. Добавете венчелистчетата към него и гответе 15 минути на слаб огън.

 

Конфитюр от бъз

Плодовете от черен бъз изглеждат апетитно, но яденето им е строго забранено. Те са отровни. Но от цветята лесно можете да направите ароматно сладко. За целта вземете 2 пълни чаши с цвят, изплакнете ги и ги изсушете. След това изсипете горещ сироп от 1 чаша захар и 1 чаша вода. Оставете за един ден. Сварете сладкото за още 20 минути и изсипете в буркани.

 

Виолетово сладко

За рецептата използвайте само дива виолетка . Изплакнете и подсушете 250 г венчелистчета. Те трябва да бъдат натрошени в хаванче. Изсипете 500 г захар в малка тенджера и налейте вода, така че леко да покрие захарта. Разбъркайте и оставете да къкри, докато се сгъсти. Добавете листенцата и като разбърквате, гответе още 10 минути.

 

Мед от кестени

Тъй като кестенът е по-малко ароматен от цветята, за които говорихме по-рано, той се добавя към сладкото на три етапа . Разделете 300 г цвят на 3 части. Сварете 1 литър вода и първо добавете 100 г съцветия във вряла вода. Когато станат меки, ги извадете и сложете следващата част. Прецедете бульона, добавете захарта и гответе още 30 минути.

 

Сладко от люляк

Откъснете цветята на люляк Залейте 250 г цветя с 250 мл вода и гответе 10 минути след като заври. . Охладете и прецедете бульона. Смелете цветята с 250 г захар и отново залейте бульона. Гответе 20 минути на слаб огън.

 

Мед от глухарче

Ще ви трябват 350 г съцветия от глухарче. Отделете жълтата част, изплакнете и напълнете с вода, така че да покрие цветята. Оставете да престои един ден. Отцедете и напълнете с 500 мл нова. Кипнете, добавете 1 кг захар и 2 нарязани лимона. Варете за 20-25 минути. Прецедете сладкото и варете за още 1 минута.

Сега знаете какво съкровище се крие навън. И ако отидете в гората, можете да съберете кофа с млади борови шишарки и да приготвите още едно лакомство. И не забравяйте, че билките са вид естествено лекарство . и.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft