Златни картофки, сиренце и разтопен кашкавал на конци - това вълшебство не е от някое кулинарно предаване, а съвсем реална рецепта за картофен огретен с кашкавал , при това - много лесна за приготвяне. Най-хубавото е, че по тази рецепта огретенът става сочен, а не стегнат и препечен.
Продукти:
1,5 кг картофи
1 пак.масло от 125 гр.
500 мл горещо прясно мляко
1 кубче зеленчуков бульон
4 с.л.брашно
3 яйца
200 гр.натрошено краве сирене
100 гр.настърган кашкавал
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
Обелете картофите и ги бланширайте за 5-10 минути във вряща вода.
Разтопете 100 гр. от маслото и в него запържете брашното. Когато стане на каша, с постоянно разбъркване добавете и прясното мляко. Бъркайте, докато се получи гладък сос, след това в него натрошете бульона.
Изчакайте соса да поизстине и добавете в него разбитите предварително яйца.
Намажете дъното на подходяща тавичка за печене с останалото масло.
Наредете отгоре половината от картофите и поръсете с натрошеното сирене.
Отгоре подредете останалата половина от картофите. Залейте огретена със соса и накрая поръсете обилно с настърган кашкавал. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до зачервяване (около 20-25 минути).
Приятен апетит!