Как да си направим суши сами вкъщи

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим суши сами вкъщи
Как да си направим суши сами вкъщи
7082
Как да си направим суши сами вкъщи
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Обичам японско суши, но гледам да избирам без сурова риба. И някои от другите съставки, използвани за пълнене на ориза, не ми харесват.  Междувременно ще ви разкажа как приготвям домашно суши с рибни консерви  и става в пъти по- вкусно

Цената на доброто суши е хапеща в днешно време . Не си позволявам често да ги поръчвам за цялото семейство. Но можете да готвите суши с рибни консерви поне всеки ден (ако не сте на диета, разбира се). Необходими са ви само 4 основни съставки и, разбира се, листа нори. Е, опитвали ли сте?

 

Съставки

яйце 4 бр

Ориз 1 чаша

сусамово масло 1,5 супени лъжици

Вода 2 чаши

Сардини в масло 185 гр

Зелен лук 1,5 супени лъжици

Сол 1,5 ч.л

лист нори 2 бр.

Слънчогледово олио 1 супена лъжица 

 

Подготовка

Изплакнете ориза. Напълнете го с 2 чаши вода и се вари до омекване на среден огън. Не му се намесвайте в процеса. Охладете сварения ориз, добавете сусамовото масло и 1 ч.л. сол. Разбъркайте.


Отцедете олиото от консервираните сардини. Намачкайте рибата с вилица до гладкост. Добавете към нея нарязан зелен лук. Разбъркайте.


Поставете малко количество ориз в дланта на ръката си и оформете торта. Поставете малко рибна кайма в центъра. Покрийте го с ориз. Направете същото и с останалите продукти.
В отделна купа разбийте яйцата с останалата сол. По възможност изсипете яйчената маса в съд с дозатор. Ако не, обикновена лъжица ще свърши работа


Нарежете листа нори на ленти с ширина около 1 см. Намажете тиганът с олио. Върху него изсипете две линии от яйчената маса. Поставете лента нори върху тях.


Извадете лентите от тигана, когато яйцето е напълно готово. Увийте ориза с риба на руло. Поставете ги върху плоска чиния и сервирайте.

 

Сушито с рибни консерви , както и класическите, трябва да се гарнира със сусам и нарязан зелен лук. Сервирайте със соев сос. Моето семейство и аз ядем това ястие с клечки, но това, разбира се, не е необходимо. Колко често обичате японска храна? Споделете своя опит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft