Един от най- лечебните чайове ви е под носа, а вие внимание даже не му обръщате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Един от най- лечебните чайове ви е под носа, а вие внимание даже не му обръщате
Един от най- лечебните чайове ви е под носа, а вие внимание даже не му обръщате
24941
Един от най- лечебните чайове ви е под носа, а вие внимание даже не му обръщате
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Преди няколко месеца преминах към чайове предимно без кофеин. Обичам да имам няколко възможности у дома, когато искам да пия чай вечер, без да се страхувам за съня. Предпочитам най -вече ройбос и джинджифил и лимон. Използвам билкови чайове малко по -рядко. Любимият ми е чай от листа от малина .

Ядем малини на шепи, приготвяме сладко, печени изделия от тях, незаслужено заобикаляйки други части на храста. Но те имат същата стойност като плодовете. Затова днес ви предлагам да приготвите чай от малинови листа .

Ползите от чая от малинови листа

Чаят от малинови листа не съдържа кофеин или неговите аналози, но има редица полезни свойства. Благодарение на своите потогонни и антипиретични свойства, той помага при настинки. Съгласете се, това е особено вярно в студения сезон. Освен това помага при храносмилателни проблеми, нормализира съня и облекчава стреса .

През лятото варените малинови листа имат особено интензивен аромат, който през зимата става по -слабо изразен. За да се запазим миризмата, доколкото е възможно, те се ферментират. Процесът е изключително прост, въпреки че отнема няколко дни. Но повярвайте ми: вашите усилия ще се изплатят с лихва!

Как да си направим чай от малинови листа

Няма да ви трябва нищо друго освен самите малинови листа. Изберете само най -младите листа от върховете на храста. Съхранявайте ги плътно в 3 -литров буркан до върха. Поставете отворения буркан на топло място или на слънце за 24 часа.

След това прехвърлете съдържанието на буркана в найлонов плик и поставете във фризера за още 24 часа.

Накрая поставете замразените листа равномерно върху лист за печене с тензух. Изпратете листа за печене във фурна, предварително загрята до 60 градуса, за 3 часа. Друга възможност е да го покриете с кърпа и да го оставите на слънце за няколко дни.

Не забравяйте да приготвите чай от малинови листа - през зимата, както го обичате! Бъдете здрави!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft