Баба ми обичаше да експериментира с различни зимнини. Тя правеше стотици рецепти, като коя от коя бяна по-добри. Мариновани домати, краставици с горчица и, разбира се, чушки с мед . Последната рецепта се появи при нея преди около 10 години, оттогава всяка година правя чушки като тази.
И днес ще ви разкажем как да приготвите мариновани чушки с мед за зимата . Вкусът е невероятен!
Пипер с мед за зимата
СЪСТАВКИТЕ
5 кг чушки
1 супена лъжица растително масло
1 супена лъжица захар
1 литър вода
1 супена лъжица. 9% оцет
1 супена лъжица сол
мед
ПОДГОТОВКА
Измийте добре чушките, обелете и нарежете на малки филийки.
Сега сварете маринатата . Смесете всички съставки с изключение на черен пипер в тенджера и сварете.
Когато марината започне да кипи, добавете черен пипер. Гответе още 10-15 минути.
Изсипете 1 супена лъжица мед в чистите буркани. След това сложете черен пипер и марината в тях
Стерилизирайте бурканите за 10 минути. След това затегнете консервите с капаци и покрийте с одеяло. Идеалният пипер е готов ! След няколко дни можете да отворите и да опитате, но пиперът е по-добре, ако престои.
За тези, които смятат, че маринатата няма да е достатъчна, ще кажа веднага: чушките ще пуснат достатъчно сок. След готвене количеството течност ще бъде точно. Пиперът е много сочен и с нотка на мед става божествено вкусен!