Всички обичаме сладки неща, но се притесняваме често да ги консумираме, заради фигурата си.
Днес ще ви предложим рецепта за шоколадова торта без яйца и мляко. Ако желаете може да добавите и канела или кардамон за прелестен аромат. Не е излишно и някоя друга ядка да добавите
съставки
грис 200 g
Пшенично брашно 200 g
вода 180 ml
захар 180-200 g
Какао на прах 4 супени лъжици
бакпулвер 10 g
Ванилия 10 g
Слънчогледово олио 120 ml
стафиди на вкус
подготовка
Смесете грис в купа с обикновена захар и ванилията, добавете вода, разбъркайте и оставете да престои за 2-3 часа. Ако възнамерявате да печете във фурната на сутринта, оставете грисът с фолио в хладилника.
След това в гриса се изсипва първо слънчогледово масло, след което се добавя какаото. Разбъркайте добре масата. На същия етап си струва да добавите стафидите.
В купата с грис сложете и брашното с бакпулвера. Добавете стафидите, изсушени. Разбъркайте масата.
Омазнете тавичката с растително масло и леко поръсете с брашно. Изсипете тестото в матрицата. Изпратете в предварително загрята фурна, затоплена до 190 градуса и печете за 40-50 минути. Проверете готовността на тортата с клечка за зъби
Поръсете готовата торта с пудра захар или я покрийте с глазура по ваш избор . Можете също така да отрежете тортата на две и да я намажете с конфитюр или сладко, получавате страхотен вкус
Имате хубава чаена партия и ако харесвате рецептата, я споделете с приятелите си!