Всяка домакиня знае, че лятото не е време за почивка. Започвайки от юни до октомври, всяка кухня се превръща в консервен завод, където сръчните ръце подготвят дарбите от природата за бъдеща употреба. И на първо място сред домашно приготвени неюа, разбира се е конфитюра. И кое е най-вкусното сладко? Въпросът е сложен. Но сред безспорните фаворити определено е сладкото от ягоди .
Ягодово сладко с цели плодове
Има един недостатък на сладкото от ягоди с цели плодове . Сиропът в него се оказва много течен. Разбира се, може да се използва и, или в екстремни случаи, сиропът може да се сгъсти. Но днес ще ви кажем по-интересен начин.
Пред вас е рецептата за сладко от ягоди с банан. Бананите трябва да бъдат взети узрели, леко потъмнели
СЪСТАВКИ
1 кг пресни ягоди
350 г зрели банани
500 g захар
ПОДГОТОВКА
Изчистете ягодите, измийте ги под течаща вода и ги напълнете със захар. Ако плодовете са прекалено големи, нарежете ги наполовина. Оставете за 4-7 часа, за да се получи сок.
Сложете плодовете на огъня и сварете, но без кипине. Разбъркайте, отстранете пяната и изключете. Изчакайте, докато конфитюрът се охлади напълно и отново поставете на огъня.
Бананите намачкайте с вилица. Добавете в сладкото и разбъркайте.
Сварете сладко от ягоди и банани след кипванена слаб огън в продължение на 15 минути. Не забравяйте да отстраните пяната.
Дръжте сладкото на хладно място.
Харесвате ли необичайни рецепти?
Каквао рецепта само? Споделете с приятелите си в социалните мрежи и им разкажете как да си направят ягодово сладко за зимата !