Дори и без покана за сватбата на принц Хари и Меган Маркел, все пак можете да се насладите на част от церемонията с правенето на тази торта от лимон и бъз.
Изборът на сватбената торта на кралската двойка отразява стила на тяхната връзка: съвременна, неконвенционална и забавна. Калифорнийският сладкар, Клер Патак, бе избран да направи кралската торта
Според двореца Кенсингтън тортата е картина на ярките вкусове на пролетта, направени от органични съставки и украсена със свежи цветя.
Сладкарката от Калифорния, Клер Птак, която управлява "Вайълет кейкс" в Източен Лондон, бе избрана да направи сватбената торта, която е голяма противоположност на традиционната плодова торта, която се сервираше през последните няколко години на кралските сватби.
За блатовете са необходими 300 г брашно, две супени лъжици бакпулвер, 300 грама масло, 300 грама пудра захар, три супени лъжици сироп от бъз и пет яйца
Необходими съставки (за 12 парчета):
За блатовете:
300 г брашно, две чаени лъжички бакпулвер, 300 грама масло, 300 грама пудра захар, три супени лъжици сироп от бъз, пет яйца
За сиропа с лимон и бъз:
4 супени лъжици сироп и ликьор от бъз, 2 лимонови кори
За крема :
280 грама сметана, 130 грама масло престояло на стайна температура, кора от 1 лимон, 1-2 супени лъжици прясно мляко, 1 супена лъжица ликьор от бъз
Загрейте фурната до 180 градуса.
Разделете тестото равномерно върху две форми и изпечете за 25-35 минути
Направете сиропа, като комбинирате сироп от бъз, ликьор и лимонова кора. Ако не използвате ликьор, добавете двойно количество сироп.
Когато блатовете са готови, ги срежете по средата, за да направите четири на брой. Сложете на всички блатове сироп и оставете да се абсорбира течността за 20 минути.
За да направите крема, смесете маслото и сметаната с миксер, докато се получи ярък цвят, след това добавете млякото и ликьора. Продължавайте да смесвате, докато получите блед цвят и по- плътна консистенция. Чрез добавяне на повече сметана или мляко се получава желаната плътност.
Започнете да слагате блат върху блат като обилно мажете всеки с крема. Накрая, накиснете цялото с пълнежа и го оставете в хладилника за 25 минути.
Украсете тортата си!