Как да си направите домашен козунак в хлебопекарна (ръководство в снимки)

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направите домашен козунак в хлебопекарна (ръководство в снимки)
Как да си направите домашен козунак в хлебопекарна (ръководство в снимки)
42785
Как да си направите домашен козунак в хлебопекарна (ръководство в снимки)
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Възкресение Христово е непосредствено близко вече, което означава, че домовете ни скоро ще бъдат заляти от вкусния аромат на любимия ни козунак . Великденското готвене е тайнство и вид магия, която изисква специално внимание, време и любов. Трябва да сте абсолютно сигурни във вашата фурна, защото резултатът от вашите усилия зависи от нея.

За тези, които нямат печка или не искат да получат изгорен или суров козунак, ще предложим рецепта за мултикукър или хлебопекарна . Благодарение на кухненският ви асистент, Великден ще се окаже много вкусен и ще ви отнеме доста по- малко време

Важно! Рецептата е предназначена за уред с обем от 5 литра. Ако е по-малък, например 3 литра, намалете наполовина количеството на всички съставки или изпечете два козунака

 

Необходими съставки:

прясно мляко 250 ml

захар 150 грама

сол 1 щипка

яйце 4 бр.

пудра захар 50 грама

мая 1 пакетче

масло 100 g

стафиди 100 g

лимон 1 бр.

Пшенично брашно 600 г

 

Как да си го приготвите:

  • Първо затоплете млякото и добавете 1 супена лъжица захар, маята и солта и 250 грама брашно, разбъркайте и оставете за 30 минути на топло място.торта в multivarka
  • Разделете белтъците и жълтъците. Смесете със захарта.торта в multivarka
  • Разбийте белтъците с щипка сол до получаването на пянаторта в multivarka
  • В повдигналото се тесто добавете жълтъците със захарте и разбъркайте.торта в multivarka
  • След това добавете разтопеното масло. Омесете, докато се разтвори добреторта в multivarka
  • Добавете белтъците и разбъркайте отново.торта в multivarka
  • Сега това добавете брашното, първо 250 г. Ако тестото е много течно, след това излейте още 100 грама, докато стане по-твърдо, но не прекалено. След това оставете на топло място за 1 час, покрито с памучна кърпа.козунак
  • Стафидите сложете в гореща вода за 10-15 минути. След това ги изсушете на хартиена кърпа.козунак
  • Рендосайте кората на един лимон.козунак
  • Добавете стафидите и лимона в тестото, разбъркайте добре, поставете в намазнената купа в хлебопекарната и го оставете в продължение на 10 минути, покрито с кърпа.козунак
  • Включете хлебопекарната или мултикукъра за 10 минути в режим "Загряване" и след това режим "Печене" за 1 час и 30 минути.козунак

Ако рецептата ви е харесала, споделете с вашите приятели!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft