ЗА ТЕСТОТО
мая - 30 г
захар - 1 с.л.
топла вода - 400 мл
олио - 3 с.л.
оцет - 1 с.л.
сол - 1 с.л.
брашно - 700 г
ЗА ОВАЛВАНЕ
олио
масло
чубрица
червен пипер - сладък и лют
черен пипер
кимион
лютеница - домашна
Замесваме стандартно тесто за хляб, което втасва 30 - 40 мин. на топло. Намазваме голяма, кексова форма с олио. В една купичка смесваме 3-4 с.л. домашна лютеница с 2 с.л. олио. В чиния смесваме сухите подправки, споделиха от http://recepti.gotvach.bg
Късаме малки топчета от тестото и потапяме в лютеницата, подреждаме първия ред във формата. Втория ред всяко топче омазваме с масло и поръсваме със сухите съставки. Трети ред пак топим в лютеница и така, докато свърши тестото или докато се напълни формата. Оставяме да втаса за 10 мин. и печем в загряла фурна. Да ви е сладко!