Как да си направите меки палачинки без мляко- рецепта от 4 стъпки
5 Август 2020
57092
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Палачинки
Съставки:
- вода - 600 мл
- пшенично брашно - 300 г
- яйце - 3 бр.
- сол - 0,5 ч.л.
- сода - 0,5 ч.л.
- слънчогледово масло - 1 супена лъжица.
- захар - 1 супена лъжица.
- зелени подправки- 3 супени лъжици.
- лимонена киселина - 0,5 ч.л.
Рецепта:
Разбийте яйцата до гладкост, добавете 500 мл вода, сол, захар, сода за хляб и разбийте отново.
В останалите 100 мл се разрежда лимонената киселина и се оставя настрана.
Пресейте брашното в яйчената смес и омесете течното тесто без бучки. Оставете го да престои 20 минути.
Добавете лимонената киселина и нарязаните зелени подправки. Разбийте тестото с миксер и започнете да печете палачинки: запържете от двете страни и поставете пързалката върху чиния, като намажете всяка палачинка с масло.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари