Всяка торта, направена с този блат, става просто зашеметяваща и вкуса е уникален. Неговата нежност и мекота ще ви изненадат приятно.
Необходими съставки:
3 яйца;
100 грама масло;
½ чаша захар;
Бурканче мед;
Брашно – 2,5 чаши;
Чаена лъжичка сода за хляб.
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта.
Разтопете меда на водна баня.
Разтопете и маслото – можете да го сложите в микровълновата.
Смесете маслото, меда, содата и яйчената смес. Леко нагрейте сместа, така че да се затопли. Добавете брашното и замесете тесто. Оставете го в хладилник за 12 часа.
Преди да опечете блата, оставете тестото известно време на стайна температура. Печете в кръгла форма с дебелина 5 мм, покрита с хартия за печене на 180 градуса за 10 минути. Съставките са предвидени за приготвянето на няколко блата, които трябва да опечете по отделно.
За крема може да използвате заквасена сметана, разбита със захар. Всеки блат намажете със сметана и сглобете медената торта.