Как да си направите попска яхния като на баба

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Как да си направите попска яхния като на баба
Как да си направите попска яхния като на баба
alex
Добавена от: alex
97855
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

един килограм месо, един килограм малки лукчета – арпаджик, половин чаша олио, две лъжици брашно, две лъжици доматено пюре, една чаша вино, две чаши бульон, една-две скилидки чесън, черен пипер, червен пипер, сол на вкус, дафинов лист.

Първо е необходимо да си нарежем месото на малки късчета и после да ги задушим в нагорещеното олио. След това добавяме към месото почистените малки лукчета – задължително трябва да са цели, а не нарязани, като продължаваме да задушаваме всичко за около още 5-6 минути.

По-късно прибавяме и доматеното пюре, заедно с брашното, което изнапред сме размили в малко вода. Слагаме и черния пипер, червения пипер, виното, чесъна, дафиновия лист, чашите с бульона и солта на вкус.

Така приготвеното ястие се оставя да покъкри, но на бавен огън още известно време, за да може месото и лукчетата да омекнат и да станат крехки и вкусни за хапване.

Доста хора са опитвали тази вкусотия, наречена попска яхния, но има и такива, които още не са. Или други, които са забравили вкуса й от детството си. Не пропускайте да си я приготвите вкъщи, защото определено няма да съжалявате и ще си оближете пръстите.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft