Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната
Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната
alex
Добавена от: alex
38559
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната Ястия с месо
Как да си направите прочутия турски адана кепаб, който е едно от най- големите изкушения на страната
Добави в
Мойте Рецепти
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Трябват ни 300 грама кайма, една глава лук, шест скилидки чесън, една червена чушка – може и печена, една люта чушка, 30 грама масло, три стръка магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Предлагаме ви рецептата за прочутия турски адана кебап. Едно от най-големите кулинарни изкушения на страната. Той върви чудесно, както като основно ястие, така и като мезенце за ракийка с приятели.

Първо е необходимо да си нарежем чесъна, лука, магданоза и чушките. След това ги слагаме в блендер, за да се накълцат по на ситно. Смесваме ги после с каймата, поръсваме с черен пипер и посоляваме на вкус.

Добавяме си мекото масло и доста хубаво си омесваме каймата с всички сътавки в нея. Оставяме я да се овкуси добре за няколко часа, а после се нанизва на шиш. Най-добре е той да е по-дебел и метален по възможност.

С ръка си притискаме кебапа, за да стане тънък и разпределяме хубаво по шишчето. Внимавайте да не сложите твърде голямо количество от каймата на шишчето, за да не изпадне от него при готвенето.

Печем си вкусотията на скара с дървени въглища, но може и да грил-тиган или на електрическа скара. Сервираме си готовия адана кепаб заедно с изпечени отново на скара зеленчуци.

Такава вкусотия става това чудо и е толкоз апетитно, че няма човек, който да не си е облизал пръстите като го опита. А и знаем, че турците са майстори не само на десертите, но и на различни ястия с месце. Заслужава си да опитате този известен техен кебап.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft