1 с.л. Сух джоджен
1 с.л. Червен пипер
1/2 ч.ч. Вода
1/2 ч.ч. Олио
150 г Лук
200 г Боб
10 бр. Чушки
1 с.л. Чубрица
1/2 с.л. Сол
Почистете боба, ако има нужда. Измийте го под течаща вода. Накиснете във вода - нека течността го покрива. Оставете го накиснат за 12 часа. Отцедете го и сложете на котлона. Когато заври, излейте водата, като използвате гевгир. Напълнете тенджерата отново със студена вода и оставете да ври, докато бобът омекне.
Накиснете сухите чушки за десетина минути в хладка вода. Това ще им позволи да омекнат и да се отпуснат. Така по-лесно ще ги напълните. Задушете лука в малко мазнина, докато стане мек и прозрачен.
Добавете подправките и разбъркайте. Сложете и отцедения и сварен боб. Намачкайте с кълцалник, тлъчник. Целта е бобът да не остане на цели зърна, но и да не се получи пюре. Отцедете чушките от водата и ги напълнете с боба. Подредете ги в тавичка, намазана с олио. Поръсете ги с олио отгоре и сипете половин ч. ч. вода. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.