Винаги одобряваме домашната храна, а не тази от големите вериги.
Причините са 2 – като готвя вкъщи, знам какво слагам и подбирам по-здравословните варианти.
Освен това крайният продукт е много по-евтин.
Ако и вие като мен харесвате майонеза и непрекъснато си купувате, можете да се откажете от този навик и да се научите да си я приготвяте сами.
За тази майонеза ще ви бъдат нужни:
1 яйце
200 мл шарлан (слънчогледово масло)
1.ч.л.сол
1ч.л.горчица
1суп.л. лимонов сок
Най-важното условие, което е нужно да се спазва при тази рецепта, е продуктите да бъдат от хладилника, а шарланът – от фризера.
Първо в блендера чуквате яйцето, а после добавяте и горчицата, солта и сока от лимона.
Най-накрая слагате и шарлана.
Започвате да разбивате всички съставки.
Така след около 30-ина сек.