3 пакетчета готови кори
1 кг. тиква
1 чаена чаша захар
1 чаена чаша счукани орехови ядки
1/2 чаена чаша галета
2 чаени лъжички канела на прах
3/4 чаена чаша олио
пудра захар за поръсване
Тиквата се обелва, настъргва се на едро ренде и се задушава до омекване на тих огън.
След свалянето от огъня се прибавят захарта, галетата, счуканите орехови ядки и канелата.
Разбърква се добре и получената смес се използва за плънка.
Корите се напръскват с мазнина и се поръсват с част от плънката.
След като се загънат малко, краищата им се навиват на рула, което става по-лесно, ако кората преди това се постави върху чиста хартия или кърпа.
Тя се надига леко в единия край и кората заедно с плънката се навива самостоятелно на руло.
Готовите рула се поставят в намаслена тава, като допълнително им се придава кръгла форма, като първото руло се поставя в центъра на тавата и се навива в кръг.
Останалите рула се нареждат по същия начин.
Отгоре тиквеникът се полива с мазнина и се пече в умерена фурна.
Готовият тиквеник се нарязва на парчета и се поръсва с пудра захар.