Как да си направите традиционното пиле яхния по селски, което всичко толкова много обичаме

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направите традиционното пиле яхния по селски, което всичко толкова много обичаме
Как да си направите традиционното пиле яхния по селски, което всичко толкова много обичаме
13748
Как да си направите традиционното пиле яхния по селски, което всичко толкова много обичаме
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 

Една извънредно приятна рецепта за пиле яхния по селски, която е полезна и за хора, страдащи от проблеми със стомаха

Проблемите със стомаха на съвременния човек се дължат не само на огромния стрес, на който сме подложени, а и защото не се храним с добра храна.

Трябва да се консумират супи и яхнии, тъй като те са полезни за стомаха.

 

Тази селска рецепта я зная от моята баба, която обичаше да я приготвя през цялата година.

Необходими продукти:

1 цяло пиле или части от него – кълки, крилца, бяло месо

2 моркова

3 средни домата

6-7 картофа

1 глава кромид лук

2-3 скилидки чесън

подправки- магданоз, копър, дафинов лист

 

Приготвяне:

Разфасовайте месото от пиле на порции и го сложете в тенджера с вода да се свари. Водата трябва да покрие месото.

Добавете малко сол и оставете да се вари. Когато месото започне да омеква, прибавете зеленчуците. Картофите – нарязани на кубчета, морковите на парченца, както на вас ви харесват – на кръгчета, полукръгчета, нарязани по дължина.

Ако слагате кромид лук – по-добре да е нарязан на кръгчета или на полукръгчета, за да изглежда добре при сервиране.

Доматите обелете и нарежете на парченца. Сложете чесъна. Вкъщи чесън не обичаме и аз го пропускам. Ако пилето не е тлъсто, сложете малко олио. Ако водата е извряла и е малко, добавете още. Месото на пилето е необходимо да бъде готово, когато и всички зеленчуци се сварят.

Ако случайно сте сложили повече вода и вашата яхния с пиле по селски е по-рядка, към края сложете малко брашно, за да се сгъсти.

Прибавете дафиновия лист по време на варенето. След като отнемете тенджерата от огъня, добавете ситно нарязан магданоз или копър.

Тази яхния с пиле по селски е не само много вкусна, но е полезна, защото не се прави запръжка, която е вредна за стомаха на страдащите от колит, гастрит и язва.

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft