Не всяка домакиня има възможност да прекарва хиляди часово в кухнята. Ето защо ви предлагаме да се запознаете с това как да приготвите бързи киевски филета .
Пиле Киев от филе
За да приготвите класически пилешки пържолки, трябва да начукате месото, да го увиете, защото пълнежът може да изтече. Методът, който ще демонстрираме сега, е много по-прост . И основното му предимство е, че вкусът на тези пържолки е абсолютно неразличим от обикновените киевски.
Имайте предвид, че от едно филе ще се получат 2 котлета. Тоест ще има 4 пържолки от пълна гърда.
Съставки
2-3 пилешки гърди
120 г масло
куп подправки
1-2 скилидки чесън
1 супена лъжица лимонов сок
0,5 ч.л сол
0,5 ч.л млян черен пипер
Подготовка
Сглобяване на котлети
Първо нарежете пилешкото филе по дължина, всичко трябва да се прави бавно и внимателно. Трябва да получите същите плоски половини.
След това изрязваме всяка една от половинките отстрани, за да образуваме кухина за пълнежа . Направете го да не е твърде малко, но внимавайте и да не прекалите или да не прережете.
Сега нека приготвим пълнежа. Пасирайте мекото масло в купа. Нарежете любимите си зеленчуци: можете да вземете копър, магданоз или смес от тях.
Сега добавете лимонов сок, смлян чесън, нарязани подправки, черен пипер и сол към маслото. Разбъркайте всичко добре до гладкост .
Сега ще напълним филето с плънката. Внимателно поставете част от пълнежа вътре във филето с лъжица или вилица и след това свържете краищата отново заедно. Суровото месо лесно ще се слепи и ще затвори плика, така че нищо да не изтече .
Сега всички котлети трябва да бъдат поръсени със сол и черен пипер. След това започваме да панираме. Котлетите трябва да се овалят в брашно, след това в яйца и накрая в галета.
По-добре е да се пържи в много олио. Това ще създаде вкусна хрупкава коричка, която ще контрастира правилно с течния пълнеж.
Това е красотата, която получаваме! Уверяваме ви, че няма да усетите голяма разлика във вкуса.
Ако харесвате прости рецепти, препоръчваме да разгледате тези генералски котлети . Или прочетете как готвят котлети в скъпи ресторанти .