17 Юли 2014
34053
Снимков материал: pixabay.com
Картофите обичайно се сваряват, преди да се приготви каквото и да е с тях, поради това сега ще видим някои малки тайни, които ще ни помогнат това да става по-бързо и да получаваме по-вкусен краен продукт.
- За да се сварят по-бързо картофите , сложете във водата малко масло.
- Варете на умерена топлина, за да може нишестето да набъбне равномерно.
- Приготвяйте зеленчука на тих огън. Като котлонът е силен, картофите се разваряват отвън, а вътрешността им остава сурова.
- Най-добре е да ги варите заедно с обелките, защото така се запазват витамините повече, в сравнение с варене в обелен и нарязан вид.
- Нарязаните картофи варете в протежение на 15 минути след като кипне водата.
Подир това отцедете почти всичката течност (оставете много малко на дъното на съда) и доварете на тих огън при плътно затворен капак.
За предпочитане е зеленчуците въобще да се варят на пара. Добавянето на 2 бучки захар във водата ще подобри значително вкуса им.
Недоузрелите картофи, също покълналите и позеленелите от лошо съхранение, нужно е да се варят, след като се почистят от кълновете и зелените участъци. Да се слагат нарязани във водата, а отварата да не се използва.
Силно покълнали и значително позеленели картофи са опасни за потребление.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари