Царевицата за 15 минути у дома- край на безобразно дългото варене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Царевицата за 15 минути у дома- край на безобразно дългото варене
Царевицата за 15 минути у дома- край на безобразно дългото варене
36141
Царевицата за 15 минути у дома- край на безобразно дългото варене
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото е към своя край, но слънцето все още е горещо през деня. Време е да отидем в търсене на най -вкусната сладка царевица. Хрупкавият сезон на царевиците не продължава дълго, чак до средата на есента. За да извлечете максимума от него, трябва да знаете как да готвите правилно царевицата . И също така как да я изберете.

По този въпрос е по -добре да се доверите на експерт с опит. Изборът на редакторите ни падна върху победителката в шоуто "Мастершеф-2" Елизавета Глинская. Тя има блестяща кулинарна кариера от 10 години. Нека се доверим на специалист!

 

Готвене на царевица от А до Я

Как да изберем царевица

На страницата си в Instagram и по телевизията Лиза Глинская с удоволствие споделя основните нюанси: „Вкусът и с каква царевица ще се окажете зависи от избора на кочани : млади, стари, фуражни или захарни храни. И първото нещо, на което трябва да обърнете внимание, е качеството на листата. "

Те трябва да са зелени - светлозелени, тревисти. Основното нещо е да не бъдет увехнали. В края на краищата мъртвите зелени листа показват, че кочаните вече са заминали. Забавен факт: След като бъде събрана, царевицата остава свежа в продължение на два до три дни. След това започва постепенно да губи своята сладост.

Кулинарен експерт съветва: "Чувствайте се свободни да отворите листата, за да погледнете зърната."

Достатъчно е да преместите листа настрани, за да разберете дали тази царевица е подходяща за вас или не. Семената трябва да са възможно най -светли, дори бели на места. И в никакъв случай кафяво или оранжево. Зърното трябва да е крехко и влажно при натискане. И по форма - заоблени и изпъкнали, без вдлъбнатини. Вдлъбнатините показват, че това е твърда фуражна царевица.

И последният лайф хак за тези, които искат да изберат със сигурност: откъснете едно зърно и го опитайте. То трябва да е меко и сладко.

Как да готвите царевица

За перфектната млада царевица се нуждаете от много малко: вода, в която ще я варите, сол и масло (82%).

Отлепете царевичните листа и ги отделете от "космите", защитаващи зърната. Нужни са ви само кочаните и листата.


Поставете листата на дъното на тенджерата, както е показано на снимката по -долу. Поставете кочаните отгоре. Важно: ако ръбът на кочана е изсъхнал и на него почти няма зърна, можете спокойно да се отървете от него.
След това залейте царевицата с вряла вода . Елизабет подчертава: „Много е важно да потопите кочаните не в студена вода, а във вряла вода“.


Сложете царевицата на огъня и гответе 15, максимум 20 минути. Не забравяйте, че колкото по -дълго готвите царевицата, толкова по -твърда става.


След като заври, оставете царевицата в гореща вода за още 15 минути. Готов!

Едва след това кочаните могат да се осолят и намажат с масло. Също така  правилно подбраната царевица може да се яде дори сурова. В края на краищата тя е мека, сочна и сладка. И затова трябва да го готвите не повече от 15 минути. Как варете вие царевицата си?

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft