Ако вече сте правили разсад за зеленчуци в домашни условия,това означава че няма да имате никакъв проблем с това да замените съдовете, в които обичайно го слагате, с нещо далеч по-интересно и полезно. С помощта на тази интересна идея, ще се сдобиете с чудесни, истински био зеленчуци.
Черупките от яйцата е необходимо да са изцяло изсъхнали.
Във всяка черупка сложете 2 - 3 семенца и 1 - 2 сантиметра почва, която да ги покрива.
През цялото време, докато порасне разсада (около 14 дни), дръжте черупките на възможно най-слънчево и топло място (препоръчително на перваза на прозореца).
Когато времето е достатъчно топло, насадете разсада в градината.
Не е нужно да измъквате растенията от естествените контейнерчета, просто вземете черупката в ръце и леко я смачкайте.
След това сложете разсада, заедно с напуканата яйчна черупка, в почвата.
Черупката на яйцата е доста богата на калций, а той намалява киселинността на почвата и повишава ефективността на полезните минерали.