Този дискомфорт в готвенето се случва и на най-добрите готвачи. Готвите, пазите децата, чистите и правите какво ли не, разсейва ви се вниманието от храната, която приготвяте, така че тя много често може да изгори, потъмнее или изцяло да се унищожи.
Ако досега решението ви е да изхвърлите тази храна, сега най-добре е два пъти да се замислите преди да замине за боклука.
Този гениален трик идва от човек, който дълги години е работил в ресторант и научих от личен опит, че храната не трябва да се хвърля дори и когато е малко изгорена.
Не се хвърля, а се замразява!
Единственото решение, което ще спаси изгорялият хляб е фризера. Когато някои продукти като ядки, кокос или парчетата хляб оставите малко по-дълго във фурната, най-добре е мигновено да ги поставите във фризера и ще ги "Спасите".
От решаващо значение е да уловите подходящия момент преди наистина напълно да се унищожат