Как да спасим туршията, ако е тръгнала да се разваля - незабавно направете това, за да не я хвърлите:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да спасим туршията, ако е тръгнала да се разваля - незабавно направете това, за да не я хвърлите:
14945
Източник: actualno.com
Снимков материал: pixabay.com
Как да спасим туршията, ако е тръгнала да се разваля - незабавно направете това, за да не я хвърлите:

В сезона на туршиите вече ви представихме най-новите и интересни рецепти за тази любима зимнина. Днес обаче ще се съсредоточим върху проблемите, които повечето от нас срещат при приготвянето и съхранението на туршията и в резултат често пъти продукцията отива на боклука, вместо в килера. 

Ще споменем някои от най-често допусканите грешки и как всъщност можете да ги коригирате, така че да не се налага да изхвърляте зимнината, а заедно с нея парите и труда си.

Всичко, което трябва да знаете за туршията и как да реагирате навреме, ако искате да я спасите

Всеки проблем, който бива уловим навреме, е разрешим.

Това се отнася както за туршията, така и за всички останали видове зимнина. Много хора се тревожат, че по повърхността на буркана или бидона се е образувал бял слой. Това трябва ли наистина да ни притеснява или не?

бяла пяна краставички

Такъв слой се образува, ако сме добавили по-малко количество сол или не сме използвали морска сол, а обикновена. Запомнете, че на един литър вода се добавя около 40 грама морска сол. Това е перфектната пропорция вода и сол. Спазвайте я и няма да се образува бяла пелена върху повърхността на туршията.

Друг често срещан проблем е самата консистенция на саламурата. Много домакини се оплакват, че саламурата е станала лигава и неприятна. Това обикновено се наблюдава по време на самото претакване. В такъв случай трябва задължително да излеете саламурата в тенджера и да я преварите. Когато заври, премествате от огъня, оставате да изстине напълно и едва след това връщате при зеленчуците.

туршия в буркани

За да не се натъквате на подобни проблеми с туршията, много е важно да я приготвяте през втората половина на месец октомври. Тогава времето е по-хладно и е подходящо за такъв вид зимнина.

Не забравяйте, че след втасване туршията трябва да се съхранява на сухо и хладно място, където температурата не надвишава 10 градуса. За предпочитане е такъв вид зимнина да приготвяте в по-малки буркани от 3 литра. Ако възникне някакъв проблем, по-лесно се обслужват.

Надяваме се да сме ви били полезни и в бъдеще, ако се сблъскате с някои от тези проблеми, лесно да можете да ги разрешите!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft