Как да спрем залепването на храната по тигани от различни материали

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да спрем залепването на храната по тигани от различни материали
1890
Снимков материал: pixabay.com
Как да спрем залепването на храната по тигани от различни материали

Готвенето на вкусна храна за любимите хора понякога може да бъде истинско предизвикателство, особено ако храната започне да „залепва“ по тигана, нарушавайки всички планове. Причините за това явление могат да зависят от материала, от който е направен тиганът, и някои технически аспекти при готвене.

Причини, поради които тиганите с незалепващо покритие залепват

Колкото и да се доверявате на тиганите с незалепващо покритие, ако забележите, че храната залепва по повърхността, знайте, че причината може да е повреда на покритието. Всички драскотини, чипове или пукнатини могат да доведат до проблеми при готвене. Въпреки че някои производители препоръчват избягване на масло, то всъщност помага да се предотврати залепването. Въпреки това трябва да се използва умерено, пише сайтът Rsute.ru .

Защо всичко залепва за стоманен съд и как да решим този проблем

Стоманените тигани често се считат за "професионални" тигани, но почти всяка храна може да залепне за стомана. Тайната на успеха тук е тиганът да се загрее добре и равномерно, преди да започнете готвенето. След това лесно намажете с масло и започнете да готвите. Нарушаването на тази последователност често води до проблеми.

Защо храната залепва по чугунен тиган и как да се справим с това

Чугунените тигани са известни със своята издръжливост, но имат и проблема със залепването на храната. Но има един трик: трябва да запържите солта в тиган преди готвене. Процесът е прост: загрейте тиган, изсипете готварска сол, загрейте я, след това я извадете и намажете тигана с масло.

Общи съвети и трикове за избягване на залепването на храната по тигана

Има няколко универсални трика за избягване на този проблем:

Пергамент . Изрежете кръг от пергамента според диаметъра на дъното на тава, поставете го на дъното, намажете с масло и изпечете.
Ябълков оцет . Капнете няколко капки в тиган, загрейте равномерно, намажете с олио и запечете.

Препоръчва се храната да се разбърква енергично по време на готвене, за да не залепне по тигана. Също така си струва да премахнете излишната влага от продуктите, преди да ги обработите.

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft