Как да съхранявате месо във фризера: основната грешка на всички домакини!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Как да съхранявате месо във фризера: основната грешка на всички домакини!
9675
Снимков материал: pixabay.com
Как да съхранявате месо във фризера: основната грешка на всички домакини!

Съхраняването на месото зависи не само от неговата годност за консумация, но и от запазването на хранителните му свойства и витамини. Някои домакини не знаят, че различните видове месо се съхраняват по различен начин и зависят от условията, в които се намират: оборудване; температура; размера на парчетата; опаковка.

Ако сте купили месо и ще го готвите днес или утре, тогава не е необходимо да го слагате във фризера. Достатъчно е просто да го приберете в хладилника. 

Обикновено хладилникът е проектиран по такъв начин, че долният рафт да е най-студен (това се случва и обратно - всичко зависи от марка , така че прочетете инструкциите преди употреба), по-добре е да приберете месото там.

По принцип месото не може да се съхранява в хладилник дълго време. Най-много 1-2 дни за пилешко, пуешко и всякакви други домашни птици се съхраняват в охладена сурова форма. Варено може да се съхранява 3-4 дни. Червеното месо (свинско, говеждо, агнешко и др.) се съхранява малко по-дълго - до 5 дни. Съхранявайте в готов вид за не повече от 4 дни. Нежелателно е каймата да се съхранява на рафта повече от 2 дни.

Но с фризера нещата стоят по различен начин: срокът на годност при температура от -18 ° C (считана за оптимална температура за замразяване) може да се съхранява месеци. 

Най-важното е, когато прибирате продукт за замразяване, уверете се, че в опаковката няма въздух. Как да го направим? Просто затворете по-плътно торбата или контейнера. Вакуумният уплътнител ще бъде добър помощник по този въпрос, но ако го няма, това също няма значение. Следвайте предишния съвет. Препоръчва се също да увиете торбата с месо във фолио, за да предотвратите изтичането на миризми. И за да не залепнат парчетата месо, увийте всяко едно от тях в прозрачно фолио.

Колко дълго може да се съхранява месото във фризера?

  • Цели домашни птици (пиле, патица, гъска, пуйка) могат да се съхраняват във фризера много дълго време - до една година. Нарязаните домашни птици се съхраняват малко по-малко - до 9 месеца.
  • Червеното месо, нарязано на големи парчета, може да се съхранява от 6 до 12 месеца, малки парчета до шест месеца.
  • Дивечът (не птиците) може да се съхранява от 8 до 12 месеца.
  • Каймата за не повече от 4 месеца.
  • Варено замразено месо може да се съхранява, без да губи хранителната си стойност, средно 4 месеца.

Преди да приберете месото да замръзне, не забравяйте да посочите датата на замразяване на опаковките и контейнерите. Благодарение на записа ще разберете колко продуктът вече е във фризера, за да не надвишава срока на годност. Трябва да се отбележи, че превишаването на срока на годност на замразеното месо е основната грешка на домакините. Много хора просто не знаят колко дълго могат да се съхраняват различни видове месо. И това се отразява на вкуса и хранителните му свойства.

 

Редактор: Ива Христова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft