Как да увиете сарми по 4 начина без да ви се разпадат

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да увиете сарми по 4 начина без да ви се разпадат
Как да увиете сарми по 4 начина без да ви се разпадат
14516
Как да увиете сарми по 4 начина без да ви се разпадат
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Готовите големи листа разделете наполовина и отрежете твърдата част. При малките също е необходимо да изрежете удебелените жилки. Преминаваме към приготвянето.

"Тръби" . Поставете пълнежа върху ръба на листа и го увийте в тръба. Поставете краищата на зелето вътре. Предимството на този метод е, че такива сарми поддържат добре формата си.

2. Плик . Завийте краищата на зелевия лист върху плънката (плика) и завийте пълненото зелево руло. Този метод е един от най-лесните и популярни.

Сгънете тези сарми в тавата с краищата на листа зеле надолу.

3. Триъгълник . Завъртете сармата, така че да се образува триъгълник, след което,  натиснете горния ръб навътре. Триъгълната форма е идеална за средно големи сарми.

4. "Бомбичка" . Ще ви трябва малка купа, за да направите кръглите сарми. Сложете в нея зелев лист и плънка. Завийте краищата към пълнежа: първо страните, след това ги покрийте с останалия край. Извадете сармата и я сложете с краищата надолу.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft