Как да ядем ябълка, за да отслабнем по- бързо и да повишим имунитета си?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да ядем ябълка, за да отслабнем по- бързо и да повишим имунитета си?
39807
Снимков материал: pixabay.com
Как да ядем ябълка, за да отслабнем по- бързо и да повишим имунитета си?

Много хора консумират ябълки, но без обелки, и диетолози твърдят, че по този начин правят голяма грешка. Ето и защо ...

В необелан ябълка със среден размер се намират 4,4 грама целулоза, а когато я обелите, хранителната стойност се свежда до 2,1 грама, а на организма са необходими три грама! Освен това, този плод с отвара има 8,4 мг витамин С, а без нея 6,4 мг.

И количеството на витамин А значително намалява, когато ябълките се обелят. Преди да ги консумирате само измийте ябълките, така ще подпомогнете и своята дихателна система. В ябълката има антиоксиданта кверцетин, който е много ценен и се съдържа също в боровинките, броколите, спанак, червен лук, червеното вино ...

 

Проучването показало, че на лицата, които седмично ядат повече от пет ябълки, именно поради кверцентинот белите дробове много по-добре да работят и паметта им е завидно, защото този антиоксидант успешно се бори срещу увреждане на тъканите в мозъка. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft