Прибавете към пресятото брашно солта, маята и захарта. Налейте топлата вода и 2 с. л. загрято олио. Замесете от продуктите немного твърдо тесто, покрийте го с кърпа и оставете на топло място да втасва. През това време пригответе плънката: за целта настържете кашкавала на едро, добавете яйцата (3 или 4 - според гъстотата на плънката, тя не трябва да бъде много гъста). Щом тестото втаса, премесете го още веднъж, след което го разделете на малки парчета. Всяко парче тесто разточете на квадрат или триъгълник. Сложете в средата малко от плънката и прихлупете отгоре тестото, за да затворите добре плънката. Прищипете краищата.
Намажете с малко олио тавата, в която ще печете, и в нея подредете оформените кашкавалки. Оставете ги да втасат леко. Разбийте яйцето с вилица и с него намажете втасалите кашкавалки, след което ги поръсете отгоре със сусам.
Загрейте фурната на 220 градуса и ги изпечете до получаването на златиста коричка.
По желание може да ги поръсите с настърган кашкавал, докато са още топли.