Дори и на най-добрите им се случва да изгорят яденето или напълно да забравят, чеса сложили нещо на котлона.
След като тигана или тенджерата загорят се чудите како да правите? В кофата или как да се мъчите да ги почистите?
Самото потапяне във вода с блясък никога не е достатъчно ефективно, затова ви предлагаме малко помощ, с която не трябва да се отказвате от съда.
Трябват ви само вода, оцет и сода за хляб.
Тенджерата напълнете с вода до мястото, където се виждат следи от загорялото, а след това добавете няколко супени лъжици оцет.
Поставете сместа от течности с тенджерата на котлона, докато заври. След това добавете сода бикарбоната и изчакайте, докато се образува пяна.
Преместете съдът от котлона, оставете го да престои и да се охлади. След това изплакнете с вряла вода и за малко блясък използвайте гъба или четка.
Изплакнете и измийте по обичайния начин.