За да запазите зелето свежо през цялата зима, можете да използвате обикновено фолио, което обикновено се използва за увиване на храна. Преди да започнете да опаковате, трябва да премахнете всички повредени, изсъхнали и пожълтели листа от зелевите глави, както и внимателно да отрежете стъблото.
Обелената глава зеле трябва да се увие в хранително фолио, като се направят няколко плътни слоя, за да се осигури максимална плътност.
Подходящо е да съхранявате зелето, увито във филм, в кутии, въпреки че са възможни и други опции, например на рафтове или в торби. Препоръчително е зелето да се проверява ежемесечно за признаци на разваляне.
Ако установите, че главата на зелето е започнала да се влошава, трябва внимателно да отстраните филма, да отрежете повредените участъци и отново да увиете главата на зелето със свежо фолио.