Как правилно да печем картофи-Така стават най-вкусни, с хрупкава коричка
4 Май 2017
23821
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Златисти, хрупкави, топящи се в устата картофи, печени в кожите им - прост и много ефективен начин да се нахранят по-голям брой хора, а не след като прекараме часове в приготвяне на вечерята, след като нямаме нито сили, нито време.
Най-трудната част от приготвянето на печени картофи - да имате търпение, да изчакате докато изстинат малко, за да започнете да ги ядете, това е! Но дори и в подготовката на такива прости на пръв поглед, ястия има тънкости и нюанси.
Тук са 5 трикове , след което при печене на картофи ще постигнете отличен резултат!
Трикове за печене на картофи
- Разнообразието от картофи
е трудно да се осъзнае, но има около 4000 сортове картофи. Те се различават по развитие, цвят и размер на грудки, както и най-важното, съдържанието на нишесте.
Приготвянето им зависи от размера на картофите, както и дали омекват бързо в процеса на готвене. За печенето се дава предимство на големи грудки, и разновидности с високо съдържание на нишесте.
- Фурна, фолио, сол
За да се пекат равномерно картофите, без черни овъглени петна, поставят се върху хартия за печене и решетка. Топлината ще се движи свободно, и картофите ще се превърнат красиви златисто кафяви изкушения. Същият ефект се получава, ако картофите се сложат върху сол.
- Готовност на картофите
Следвайте прости правила: преди печене загрейте фурната до 180 градуса, прободете ги с вилица, намажете с масло и поръсете със сол. Леко натиснете надолу картофите с нож, ако са меки и лесно се разпадат - готови са.
- Никаква микровълнова
Картофите много по-бързо и без никакви проблеми можете да печете в микровълновата, но вкусът им ще бъде много по-беден, отколкото приготвени във фурната. Микровълновите картофи няма да осигурят необходимия вкус и свежест и ще се разочаровате ...
- Подправяне на картофите
Когато картофите са готови, нека се охладят съвсем малко. След това картофите могат да бъдат отрязани и изпълнени с различни пълнежи. Това може да бъде просто парче масло и една лъжица заквасена сметана или сос. Пържен бекон, настъргано сирене и малко зеленина ще направи картофите в кожа в най-желаното ястие!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари