Първата стъпка е, разбира се, да изпържите чушките. Това е най-трудният и дълъг процес в тази рецепта : ))) всичко останало се прави за няколко минути.
Изсипвам растително масло в тиган, загрявам и запържвам чушките на силен огън. След няколко минути изключвам котлона, за да не се пръска твърде много, махам капака и ги обръщам.
Включвам отново силен огън и запържвам чушките за няколко минути.
Преди това стерилизирам бурканите. Необходимо е!
Взимам дълбока чиния, добавям 25 г сол и наливам около 100 мл оцет. Разбърквам, за да се разтвори солта.
На свой ред слагам всяка чушка в осолен оцет и я обръщам, така че да е мокра от всички страни.
Вземаме буркани и слагаме няколко скилидки чесън и след това слагам чушките в оцет. Така редувам с чесън, подреждайки до върха.
Когато всичко е положено, изсипвам няколко с. л. оцет, който е в чиния.
И тогава сипвам около три с. л. горещо растително масло. Трябва да направите това внимателно, маслото не трябва да попада върху стените на кутията, тъй като може да се спука.
След това веднага затварям бурканите, обръщам ги с капачките надолу и завивам с одеяло. Имам такава заготовка, съхранявам на храдно място, може да се съхраняват в апартамента 2-3 месеца.