Как приготвям печени чушки за зимата без стерилизация и без варене

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как приготвям печени чушки за зимата без стерилизация и без варене
33303
Снимков материал: pixabay.com
Как приготвям печени чушки за зимата без стерилизация и без варене

Първата стъпка е, разбира се, да изпържите чушките. Това е най-трудният и дълъг процес в тази рецепта : ))) всичко останало се прави за няколко минути.

Изсипвам растително масло в тиган, загрявам и запържвам чушките на силен огън. След няколко минути изключвам котлона, за да не се пръска твърде много, махам капака и ги обръщам.

Включвам отново силен огън и запържвам чушките за няколко минути.

След това прехвърлям в подходящ съд.

Преди това стерилизирам бурканите. Необходимо е!

Взимам дълбока чиния, добавям 25 г сол и наливам около 100 мл оцет. Разбърквам, за да се разтвори солта.

На свой ред слагам всяка чушка в осолен оцет и я обръщам, така че да е мокра от всички страни.

Вземаме буркани и слагаме няколко скилидки чесън и след това слагам чушките в оцет. Така редувам с чесън, подреждайки до върха.

Когато всичко е положено, изсипвам няколко с. л. оцет, който е в чиния.

И тогава сипвам около три с. л. горещо растително масло. Трябва да направите това внимателно, маслото не трябва да попада върху стените на кутията, тъй като може да се спука.

След това веднага затварям бурканите, обръщам ги с капачките надолу и завивам с одеяло. Имам такава заготовка, съхранявам на храдно място, може да се съхраняват в апартамента 2-3 месеца.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft