Фантастична идея за лек и бърз обяд от зеле и кайма . Ако тези два популярни продукта ви се намират под ръка, то с лекота ще спретнете чудна вкусотия , с която и малки, и големи ще си оближат пръстите! Зелевите шницели с кайма и вкусен сос са чудесна алтернатива на сармите и други популярни ястия с кайма и зеле.
Зелеви шницели с кайма и сос
Продукти:
кайма - 400 гр
сол - 10 g
индийско орехче - 5 g
черен пипер - 5 g
риган - 5 g
чесън на прах - 5 g
сладък червен пипер - 5 g
лук - 1 брой
зеле - 1 брой
кисело мляко - 150 гр
доматено пюре - 20 g
магданоз - 5 гр
зелен лук - 5 g
Размер на тавата 35 см х 40 см
Приготвяне:
Нарежете зелето на филийки.
Постелете тавата с хартия за печене и върху нея поставете филийките зеле.
Сега ще подготвим всички съставки за плънката от кайма.
Смесете каймата със ситно нарязан лук, подправете със сол и подправки.
Разбъркайте старателно и разпределете пълнежа върху всяко парче зеле.
Може отново да подправите:
Ред е на соса.
В купа смесете кисело мляко, доматено пюре, лук и магданоз.
Разбъркайте и намажете каймата с този сос.
Печете на 180 ° C за около 45 минути.
Желаем ви добър апетит! :-)