Как сами да си направим фалафели

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Вегетариански
Как сами да си направим фалафели
Как сами да си направим фалафели
admin
Добавена от: admin
48708
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

200 гр суров нахут
2 средно големи глави кромид лук
2-3 скилидки чесън
1/2 връзка магдоноз
2 супени лъжици брашно
1/2 ч.л. млян кимион
1/2 ч.л. червен пипер (може и лют)
на вкус - сол и черен пипер
по желание - кориандър
1 ч.л. бакпулвер

Накиснете нахута в с студена вода (нека количеството на водата да е поне двойно от нахута) и оставете да пренощува в хладилника. На следващия ден прецедете и измийте. 
В блендер поставете нахута, лука, чесъна и магданоза. Нарежете всичко, но без да става на каша. Структурата трябва да бъде зърнеста. 
Извадете сместа от блендера, добавете брашното, бакпулвера и подправките и разбъркайте. 
От сместа оформете кюфтета с диаметър около 4 см и ги сложете в дълбок тиган със сгорещено олио. 
Когато се зачервят добре от всички страни, ги извадете върху хартия, за да попие излишната мазнина. От тази доза излизат около 18 кюфтета.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft